Fitness Als Medicijn

Medische Fitness Centrum Ternat

Een inactieve levensstijl is net zo bedreigend voor de gezondheid als het roken van een pakje sigaretten per dag. Allerlei aandoeningen die door roken ontstaan of verergeren, vind je immers ook terug bij mensen die onvoldoende bewegen. En toch bewegen we steeds minder!

 

Yves Devos, onze medische fitnessspecialist, heeft de afgelopen jaren aan een totaal nieuw gezondheidsconcept gewerkt, dat even origineel als doeltreffend is. Het heet ‘Fitness als Medicijn’.

 

Het uitgangspunt is eenvoudig: de overgrote meerderheid van de 45-plussers lijdt aan chronische aandoeningen zoals artrose, zwaarlijvigheid, fibromyalgie (chronische pijn), hart- en vaatziekten, rug- en nekpijn, chronische aandoeningen van luchtwegen en longen, diabetes en andere ziekten die de levenskwaliteit verminderen. Veel van deze aandoeningen hebben als gevolg dat je als ‘patiënt’ nog nauwelijks lichaamsbeweging hebt.

 

 

Specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde Yves Devos doelgerichte medisch verantwoorde bewegingsprogramma.

Bewegen maakt je gezond en gelukkig!

Het doel van “Medische Fitness” is de aandoeningen verlichten, pijn verminderen en de levenskwaliteit verbeteren zodat je, mét je aandoening, beter kunt functioneren in het dagelijkse leven. Het is een onmisbare aanvulling voor reeds bestaande therapieën en preventieve acties die je kunt ondernemen.

 

Het programma is ontworpen om patiënten fysieke activiteit te laten integreren in hun dagdagelijkse routine. “Medische Fitness” is een combinatie van kinesitherapie en fitness. Het slaat een brug tussen artsen, kinesitherapeuten en patiënten en past daarom volledig binnen het concept van het Medisch Centrum Ternat.

De medische fitness-programma’s zijn gebaseerd op een actieve aanpak op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is het ook de bedoeling om wat bewegingsvoorlichting te geven met betrekking tot de chronische aandoening. De bedoeling is om de deelnemers te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en hen te coachen om anders te leren omgaan met hun klachten.

 

Het “Fitness Als Medicijn / Medische Fitness-concept” wordt ondertussen al enkele jaren met succes toegepast binnen Fit Nation te Lennik en zal nu ook zijn overgang maken naar het nieuwe Medisch Centrum Ternat. Daar zal het bewegingsprogramma toegepast worden door onze kinesitherapeut Glenn Demeyer, die naar het idee van Yves Devos te werk zal gaan.

SPORTCOACHES

Tom Vankemmel

CONSULATIE

Tom Vankemmel

0479 48 21 18

Afgestudeerd in de Lichamelijke Opvoeding is Tom Vankemmel klaar om van zijn passie zijn beroep te maken. Tom maakt er zijn persoonlijke missie van om mensen te doen bewegen. Hij richtte de running-coach op en begeleidde sindsdien al meer dan 200 mensen. Als gediplomeerd en erkend runningtherapeut gebruikt hij beweging in combinatie met gezonde voeding om het energiepeil van mensen opnieuw op te krikken. Als gecertificieerde coach werkt hij vooral vanuit de authenticiteit en de persoonlijke drijfveer van mensen.

Remind2Move

Running Therapie: Sport werkt helend.

In dit concept wordt er nauw samengewerkt met het multidisciplinair team van de groepspraktijk. Beweging is een onderdeel van een uitgestippeld traject dat je helpt je energie terug te vinden.